fbpx

Til morgenmad med Prins Harry

Prins Harry gæstede Danmark for første gang i slutningen af oktober, og han havde klare ønsker til programmet for sit besøg. Et stort engagement i mental sundhed og arbejdet for at nedbryde tabuer omkring psykisk sygdom betød blandt andet, at han specifikt havde bedt om et møde med En Af Os. Det var En Af Os, der stod for gæstelisten, og det var en helt speciel oplevelse at modtage en officiel invitation til morgenmad med prinsen. Mon ikke det må betegnes som en ”once in a lifetime experience”?

Smart casual

Af instruktionen fra den britiske ambassade blev dresscoden angivet som ”smart casual”, og etiketten foreskrev, at den korrekte måde at adressere prins Harry på er ”Your Royal Highness”. Så det var på forhånd svært at forestille sig, at det var muligt at have en afslappet dialog med prinsen omkring Lagkagehusets morgenmadsanretning –  især med tanke på det store opbud af danske og britiske journalister og fotografer, som stod på nakken af os og hinanden. Alligevel lykkedes det (næsten) Prins Harry at skabe en stemning af, at vi blot er samlet for at udveksle erfaringer omkring en fælles sag, som ligger os alle stærkt på sinde.

Vi skal satse på de unge

Prinsen var selv ivrigt talende og understregede betydningen af at fokusere på de unges indstilling til psykisk sygdom. ”Det er de unge, vi har mulighed for at præge og gennem dem, skal det i fremtiden blive helt normalt at tale med hinanden om psykiske problemer og lidelser som eksempelvis en depression eller en bipolar lidelse”.

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.