Om Startlinjen

Startlinjen modtager hvert år flere tusinde opkald fra mænd og kvinder, der har brug for at vende en personlig problemstilling med en af vores dygtige samtalepartnere. Temaerne for samtalerne kan være meget forskellige. En del af dem, der ringer, kæmper med ensomhed. Andre har været ude for en livskritisk begivenhed som eksempelvis alvorlig psykisk eller fysisk sygdom, tab, arbejdsløshed eller skilsmisse. Og for nogle er det deres svære rolle som pårørende, der er i fokus.

En stor gruppe engagerede og veluddannede frivillige sørger for, at Startlinjens telefoner er åbne alle årets 365 dage mellem kl. 16 og 23. De frivillige samtalepartnere giver sig god tid til at lytte og til at spørge ind til den problematik, som samtalen drejer sig om. Med deres nærvær og oprigtige interesse kan de ofte hjælpe opkalderen med at få øje på egne ressourcer og muligheder for at tage et første (lille) skridt videre på trods af det svære. Der er i øvrigt altid en lønnet ansat til stede sammen med de frivillige, så særligt vanskelige samtaler kan blive talt igennem, når røret er lagt på.

Startlinjen er finansieret af Social- og Ældreministeriet.


Årsberetning

2020 blev med Corona et meget anderledes år med et stigende behov for samtale og desværre en mindre kapacitet til at imødekomme dem alle.

Selv om vi i perioder har måttet lukke rådgivningen for vores frivillige og nøjes med at sidde en ved telefonerne, så har vi heldigvis året igennem haft mange gode samtaler hver dag. Samtaler hvor svære  problemstillinger, sorger, coronafortvivlelse og livets store spørgsmål er blevet vendt – de fleste dage med en af vores dygtige frivillige, der virkelig gør sig umage for at lytte, spørge ind og give nærvær og omsorg.

Du kan læse om Startlinjens år i Coronaland i årsberetningen herunder.

Startlinjens årsberetning 2020

Rikke sidder ved telefonen med et headset på, med en blok på skrivebordet og en kuglepen i hånden.

Startlinjens kontor

har åbent mandag-torsdag kl. 10.00 – 16.00 og fredag kl. 10.00 – 13.00, og har telefonnummeret 3536 2436.

Startlinjens samtaletelefon

har åbent alle dage fra 16-23 og har telefonnummeret 3536 2600.