fbpx

Jeg bruger mig selv på en ny måde

”Det er dejligt at trække sig tilbage for en stund og lade andre være i fokus”. Det mener journalist og forfatter Mette Bender, der har valgt at blive frivillig på den landsdækkende telefonlinje ”Linien”, der tilbyder ressourceskabende samtaler til mennesker i svære livssituationer.
-Jeg havde behov for at bruge mig selv på en ny måde, og hvor det ikke bare handlede om at få løn. Jeg var kommet til et punkt i mit liv, hvor det føltes meningsfuldt at stille min viden til rådighed, fortæller Mette Bender, der også bedre kan prioritere det frivillige arbejder nu, hvor hendes børn er fløjet fra reden.
For at blive frivillig på ”Linien” skal man være 28 år og være indstillet på at være til rådighed. Man får en god uddannelse, hvor man blandt andet indført i en samtalemodel. Her lære man at stille åbne spørgsmål, være lyttende og annerkendende og ikke mindst at gøre folk opmærksomhed på egne ressourcer.
-De første gange jeg sad ved telefonen, tog jeg andre folks problemer med hjem. Jeg tænkte ofte på, hvordan det gik dem. Det er jeg blevet meget bedre til at håndtere. Jeg kan godt blive meget berørt af andres historier, men det er samtidig også berigende at høre om andres liv, fortæller Mette, der nu har været frivillige på ”Linien” i et år.

Ingen fordomme
Tre gange om måneden i godt tre timer ad gangen sidder Mette og taler med alle slags folk. Det kan være ensomme, der har været ude for en begivenhed, der har vendt op og ned på dit liv. Det kan også være, at nogle føler sig magtesløs og har svært ved at få øje på sig selv, fordi deres rolle som pårørende fylder alle dine vågne timer. Eller måske savner man bare en sparring og inspiration til, hvordan livet kan blive mere meningsfuldt.
-Vi ved aldrig, hvem der ringer. Folk er jo anonyme. Nogle giver deres fornavne. Andre giver slet intet navn. Det er i orden.
Det eneste vi skal sikre os er, at dem der ringer til os er over 18 år. Hvis ikke skal vi henvise dem til andre instanser, fortæller Mette.
Mange samtaler slutter godt. For folk er glade for at blive lyttet til.
-Nogle gange er det også lettere at tale med én som ingen fordomme har, fordi de ikke kender en i forvejen, fastslår Mette, der også personligt har fået stor udbytte af sit frivillige arbejde.
– Jeg er også kommet ind i et fantastisk fællesskab med dejlige mennesker fra alle samfundets lag og med forskellige baggrunde. Det er dejligt at mødes med de mennesker om noget, vi kan være fælles om.

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.